Din când în când îmi vine-n gând că mă scufund și mă afund la infinit într-un neant fără sfârșit și urlu strig da nu m-aud Acum io-s în vertij și nu mă laud că mi-am pierdut dinții din gură Io am mușcat din adevăr cu ură nu am vrut masca de iluzii Mi-am dat la pix cu sete prin perfuzii am primit sânge nou Mi-am șlefuit ideile într-un vocabular lingou și-am ars-o arogant și egoist Un pueril imberb teribilist mi-a dat cu pumnu-n cap realitatea ca un pugilist Și când am început să cad toți m-au văzut dar nu m-au auzit nu mă aud de fel Și mă scufund în văzul lor într-un mine distrugător le spun cuvinte ca un puzzle alambicat înspre un viitor trecut de-atâtea ori prin văzul lor mă sinucid nemuritor

despre:

vineri, 3 februarie 2017

Metamorfozele (nu, nu ale lui Apuleius*)

Nu cred in convertiri, nici cand vine vorba de religie. Nu mai traim in epoci ale persecutiei in care sa avem nevoie de martiri fabricati. Nu cred in sinceritatea oamenilor care au revelatii peste noapte si trec de partea celeilalte dreptati. Nu vreau, poate ca as putea sa ma conving daca as vrea, insa nu vreau sa cred in astfel de buni samariteni. Vad dor traseisti si profitori unde altii vad salvatori si oameni plini de regrete care se dau in ultima clipa de partea binelui. Pentru ca oricum ar privi civilii situatia, binele sau rau este doar binele clasei politice.

Mi se face scarba cand vad aplauze la adresa lui Ciorbea sau a primarului demisionar. Mi se face scarba cand vad liberali tineri si frumosi preluand mesajele lor ipocrite. Scarba atat pentru lipsa de liniaritate a celor de teapa primarului Iasilor, cat si fata de credulitatea protestatarilor. Penalii si ciumele rosii de pana ieri devin brusc martiri in lupta pentru binele clasei politice. Populatia va ramane in continuare subjugata sistemului, indiferent daca suntem condusi de PSD, USR, PNL sau tehnocrati. Asta e adevarul trist. Nu exista bine sau rau pentru noi, exista doar bine pentru ei. Metamorfozele recent aplaudate indeamna doar la traseism politic.

Urat.

*Apuleius - un gagiu care a vrut si el sa futa ceva si s-a trezit blocat pentru cateva zile in corpul unui magar, pentru a ajunge sa redevina om in clipa in care s-a inchinat unor zeitati binefacatoare care nu-l putea transforma in om fara sa se convinga ca el regreta ca s-a lasat manat de instinct. Insa tot instinctul l-a manat si spre a doua metamorfoza. Pentru cine crede ca aberez recomand wikipedia, sunt constient ca habar nu aveti ce e aia mitologie si literatura.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu