Din când în când îmi vine-n gând că mă scufund și mă afund la infinit într-un neant fără sfârșit și urlu strig da nu m-aud Acum io-s în vertij și nu mă laud că mi-am pierdut dinții din gură Io am mușcat din adevăr cu ură nu am vrut masca de iluzii Mi-am dat la pix cu sete prin perfuzii am primit sânge nou Mi-am șlefuit ideile într-un vocabular lingou și-am ars-o arogant și egoist Un pueril imberb teribilist mi-a dat cu pumnu-n cap realitatea ca un pugilist Și când am început să cad toți m-au văzut dar nu m-au auzit nu mă aud de fel Și mă scufund în văzul lor într-un mine distrugător le spun cuvinte ca un puzzle alambicat înspre un viitor trecut de-atâtea ori prin văzul lor mă sinucid nemuritor

despre:

vineri, 3 februarie 2017

Indicativ 1703

Era noapte, undeva prin berceni, pe stradute. Aud un strigat si vad niste umbre intr-un gang. Doi malaci o tabarasera pe una. Opresc masina, iau ranga din portbagaj si ma duc la ei. Ia, bai, valea! O iau p-aia si o urc in masina, ii zic stai aici ca dai de dracu. Aia maraiau la mine, da cand a lucit o data ranga in lumina de la stalp s-au carat. Aia cacata pe ea de frica. Zic stai, fa, linistita, nu patesti nimic. Zi unde vrei sa te duc si te duc.
Mi-a dat ea adresa. Undeva pe la romana. Ajung acolo, ambasada, jandarmi, spp, zic fa, ce dracu fac? N-am cum sa intru aici. Ea face intra, nu iti zice nimeni nimic. Intru, coboara aia din masina si imi zice sa astept. Io, dracu, ce sa fac, astept. Spp-istii se plimbau pe acolo, jandarmii, pula mea. Dupa vreo juma de ora iese unu din ambasada si vine la mine. Era ambasadoru indiei in romania, aia era fi-sa. Mi-a multumit ca am avut grija de ea si m-a intrebat daca nu vreau sa lucrez pentru el. Banii era buni, nu zic nu, da aia era cam handicapata. Rebela d-aia. Umbla cu golani, se imbata, se facea praf, o duceam la futut si o asteptam cat vroia. Ii vedeam cum se drogheaza, nenorociti, da nu aveai ce sa le faci. Copii de bani gata toti, paziti de spp, ii durea in cur.
Am dus-o de cateva ori acasa pisata pe ea. Avea incredere in mine, o luam in brate si o duceam in patul ei. Nu o atingeam, nu nimic, ca mi-era frica de tac-su. Da am futut-o de cateva ori. Era buna rau, dracoaica. Nu trebuia sa o fut, am fost fraier, ca s-a indragostit bididoaica de mine. Incepuse sa faca crize de gelozie. Pizda ma-sii. Dupa vreo juma de an a trimis-o tac-su in india, sa faca scoala. Zicea ca gata, nu mai golaneste, da dracu stie ce a facut. Mi-a zis sa ma duc cu ea, a plans, ca imi plateste ea tot, traiesc acolo ca un rege, da nu am vrut. Ce sa fac io in india? Nu stiu limba, nu imi place mancarea. Prost am fost! Acum eram bastan.
Da ti-am zis ce fac? Nu ti-am zis. Am visat aseara. Ma duc in mongolia. Am visat o mongoleza d-aia tinerica si buna. M-am interesat, la aia traiesc ca un smecher juma de an cu 300 de euro. Drumu e cam scump, trebuie 5 mii pentru mine si 5 mii pentru aia pe care o iau d-acolo. Mai am io niste bani pusi deoparte, mai muncesc doua luni, ii cer si lu frate-miu un imprumut si ma tirez. Imi caut o mongoloaica d-aia buna, ca aia sunt toti saraci acolo in saracia aia a lor de tara. Ce zici? E bun planu meu?


Un comentariu: