Din când în când îmi vine-n gând că mă scufund și mă afund la infinit într-un neant fără sfârșit și urlu strig da nu m-aud Acum io-s în vertij și nu mă laud că mi-am pierdut dinții din gură Io am mușcat din adevăr cu ură nu am vrut masca de iluzii Mi-am dat la pix cu sete prin perfuzii am primit sânge nou Mi-am șlefuit ideile într-un vocabular lingou și-am ars-o arogant și egoist Un pueril imberb teribilist mi-a dat cu pumnu-n cap realitatea ca un pugilist Și când am început să cad toți m-au văzut dar nu m-au auzit nu mă aud de fel Și mă scufund în văzul lor într-un mine distrugător le spun cuvinte ca un puzzle alambicat înspre un viitor trecut de-atâtea ori prin văzul lor mă sinucid nemuritor

despre:

duminică, 18 decembrie 2016

Cu nou sau fara nou, tot noi

Cand spuneam ca USR nu ma convinge si ca ii vad ca fiind la fel de hiene ca restul partidelor, deseori imi era atrasa atentia ca nu le acord sansa de a demonstra ca sunt diferiti.

Am spus, repet, nu au avut discurs convingator in campania electorala, reusind sa ii faca pe cei de la PSD sa para genii de comunicare cu balbele lor. Au plans toata campania electorala ca PSD e rau, au furat o parte din votantii PNL si, partea cea mai sinistra, au convins niste oameni ca ei reprezinta alternativa. Au venit cu frantuzoaica lor care fura din banii statului de cativa ani buni si au prezentat-o ca pe mega salvatoarea hipsterimii. Clotilde Armand e doar un Dinu Paturica, oricat ar incerca oamenii USR-ului sa o poleieasca in mantia de salvatoare a neamului romanesc. E un om politic slab si nimic mai mult. Un pion care deviaza destul de des de la planul oficial, mascand sub gafe adevaratele intentii ale Partidului.

Hai, sa zicem, am exagerat eu cand am zis ca scopul lor e sa instaureze o noua dictatura. Desi semnele sunt acolo. Si cel mai important semn e parca ignorat cu vointa in aceste momente chiar de catre cei care ar trebui sa dea dovada de luciditate - sustinatorii curentului de innoire a clasei politice.
Sotul Clotildei a acuzat intentiile ascunse ale strategului de campanie al USR, un oarecare voluntar care sustine ca nu a primit bani contra serviciilor aduse USR pe durata campaniei electorale. A doua zi a fost suspendat din partid. Hei, traiasca libertatea de exprimare si noua clasa politica!
Stiti cine mai suspenda vocile care contraziceau deciziile conducatorului Partidului? Da, va asteptati sa zic Ceausescu, dar azi nu vreau sa exagerez. Dragnea il dadea afara pe Sturzu, conducatorul TSD cand Sturzu spunea ca nu vrea un PSD condus de condamnati.

Hei, ce diferenta exista intre cele doua cazuri? Ce diferenta exista intre vechea clasa politica si noua clasa politica? Niciuna. Hotii striga hotii si politicienii prosti striga ia uite politicianu prost.
Cum a strigat toata lumea la Dragnea ca e arogant cand nu s-a dus la consultarile de la Cotroceni, fara sa vada ca, desi ar fi putut fi invitata, Clotilde nu a fost invitata de catre seful ei, Nicusor Dan, dar a si oferit ca proasta motiv penibil ca ea trebuia sa se duca la munca, ca apoi sa spuna ca ar fi vrut totusi sa se duca si acolo.

Ba, nu v-ati saturat de politicieni care urmeaza planuri bine stabilite dinainte pentru a ajunge in pozitii de influenta? De ce trebuie ca doar media arondata PSD sa atraga atentia asupra acestor rahaturi pe care le face USR? De ce trebuie sa luati apararea din oficiu unor ciocoi noi, doar pentru ca ei zic ca ciocoii vechi sunt rai? Sunt toti ciocoi la baza, nu uitati asta.

Putinele voci care vad lucid situatia sunt insignifiante. Asta e. Candva va veti trezi si voi din cacatul asta de corectitudine politica si poate nu va fi prea tarziu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu